On Spam, Lectori Salutem #6


On Spam, Lectori Salutem #6
On Spam, Lectori Salutem #6 (2017), foto Erwin Nederhoff (FRANK Foundation)

Het kunstwerk

Over On Spam, Lectori Salutem #6
In 2006 hing Niels Post ongevraagd een brievenbus aan de Erasmusbrug en claimde daarmee de brug als zijn persoonlijk postadres. In de negen weken dat de brievenbus er hing ontving Post 134 brieven en kaarten vanuit de hele wereld. Op 14 juli 2006 vond de gemeente het welletjes en werd de brievenbus weggehaald. De kunstenaar was uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn zodat hij de laatste post op kon halen en de brievenbus weer mee kon nemen naar zijn atelier. Toen de Erasmusbrug in 2016 haar twintigjarige bestaan vierde, nodigde de FRANK Foundation Niels Post uit een nieuw werk te maken in het kader van Playing The Erasmus Bridge (P.T.E.B.).

On Spam, Lectori Salutem #6 is een tekst uit zijn spamfilter die losjes verwijst naar de vele vakantiegroeten die hij tien jaar jaar eerder op exact dezelfde plek uit zijn brievenbus haalde. Voor de mensen die het verhaal van de brievenbus niet kennen, waaronder de vele toeristen die dagelijks over de Erasmusbrug lopen, is het vooral een vriendelijke groet die vragen oproept.


Specificaties

Jaartal verwerving: 2017 (schenking door Niels Post)
Jaartal plaatsing:: 2017
Afmetingen beeld (hxbxl) in cm: 12 x 91 cm.
Materiaal: composiet
Eigenaar: Sculpture International Rotterdam, CBK Rotterdam

De Plek

Niels Post

Niels Post

Niels Post is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en – veelal op zijn eigen initiatief – in de openbare ruimte.

Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn werk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties. Zowel buiten op straat als in tentoonstellingen.

Daarnaast is Post actief voor Trendbeheer.com waarvan hij mede-oprichter is.

www.nielspost.com

ON SPAM, LECTORI SALUTEM #6


Een essay over On Spam, Lectori Salutem #6 door Jeroen Bosch is in voorbereiding.

Dossier

  • Geen aankomende evenementen gevonden.