Yohei Taneda

Yohei Taneda


Yohei Taneda (1960) omschrijft zichzelf als een production designer, hij ontwierp wereldberoemde filmsets waaronder bijvoorbeeld die van Kill Bill Vol.1 van Quentin Tarantino.

Taneda werkt veel samen met Aziatische filmmakers van de nieuwe generatie, waaronder Shunji Iwai en Lee Chi-Ngai. Met zijn dramaturgie schept hij betoverende en exotische werelden, veelal in de vorm van straatgezichten en imposante interieurs van hotellobby’s. Zijn schetsen, schilderijen en tekeningen vormen de studies voor zijn filmsets; alle verbazingwekkende taferelen en objecten die de filmsets bevolken zijn daar al te zien.

Taneda’s studies geven een levendig beeld van de nieuwe stad- en architectuur zoals die vooral Japanse en Aziatische cinema tot uitdrukking komt. In zijn elementaire maar uiterst nauwkeurige weergaven put hij tevens uit Aziatische symboliek. Hij schept virtuele steden die associaties met Azië oproepen, maar in wezen transformeert hij zijn inspiratiebronnen en invloeden tot surrealistische op zichzelfstaande werelden die niet thuis te brengen zijn.

klik hier voor de eigen website van Yohei Taneda

Kunstwerken