Samenwerkingen


Samenwerkingen
The Artist Has to Live Like Everybody Else, Billy Apple®, 1985, foto Bob Goedewagen

Sculpture International Rotterdam gaat verschillende samenwerkingen aan, in Rotterdam en daarbuiten, om zo nieuwe kunstprojecten te realiseren.

In 2016 en 2017 werd er uitvoerig onderzoek gedaan naar de potentie van Rotterdam Zuid, in samenwerking met veel lokale partners en kunstenaars. Dit leidde tot het project Paleis Maashaven, dat op 31 mei 2018 werd geopend bij Cultuurplaats Tarwewijk.

In 2014 en 2015 realiseerde Sculpture International Rotterdam in samenwerking met een groot aantal bedrijven en sponsoren twee tentoonstellingen onder de titel Eerbetoon aan een Avenue: video-kunst die werd geprojecteerd op gevels en wanden van de Coolsingel.

In december 2010 werd onderzoek gedaan naar een samenwerking met Showroom MAMA om een gezamenlijk een billboard met Emory Douglas te kunnen maken.

In 2009 leverde een samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen Sculpture International Rotterdam de video-installatie Cinquante Fifty van Pipilotti Rist (Zwitserland, 1962) op. Deze was tijdelijk te zien in de parkeergarage onder de Erasmusbrug (Willemsplein 2).

In dat jaar realiseerde de Internationale Beelden Collectie in samenwerking met Witte de With Center for Contemporary Art kunstwerken in de publieke ruimte: grootschalige ontwerpen van Billy Apple® maakten tot en met 13 september deel uit van het stedelijke landschap van Rotterdam. Waaronder: The Artist Has To Live Like Everybody Else (c), Billy Apple®, 1985 – tegenover Centraal Station Rotterdam, hoek Weena en Kruisplein en From the Sculpture International Rotterdam Collection, Billy Apple®, 2009 op de hoek Schiedamse Vest en Schilderstraat


Tijdelijke werken

>2009

Essays

Dossier

  • Geen aankomende evenementen gevonden.