Cinema


Cinema
Foto: Jannes Linders (2009)

Het kunstwerk

Januari 2010
De SIR Cinema  draait vanaf 27 januari tijdens het IFFR een nieuw programma.
Dit keer is het programma samengesteld door Erik van Lieshout.
Korte films van diverse kunstenaars: Erik van Lieshout (Awakening, Keine Kohle kein Holz), Jonathan Horowitz (Apocalypto Now), Guy Ben-Ner (Stealing Beauty) en anderen.

November 2009 – Sculpture International Rotterdam (SIR) heeft een eigen bioscoop. Gevestigd aan de Coolsingel 47 in Rotterdam.
Na twee maanden The Ashes of Pasolini van Alfredo Jaar getoond te hebben, heeft de SIR Cinema een nieuw programma samengesteld voor de maanden november en december met unieke films van kunstenaars uit verschillende landen die betrekking hebben op de hedendaagse stad, op de invloed van grootscheepse stedelijke herstructurering op bewoners. Het filmprogramma is samengesteld door Jos van der Pol (kunstenaar en adviseur van SIR) in samenwerking met SIR.
Het programma toont films van onder meer Pawel Althamer, Pia Rönicke, Esra Ersen, Heidrun Holzfeind en Manon de Boer. Alle films zijn dagelijks te zien.


Specificaties

De Plek

De SIR Cinema en het meerjarenprogramma van SIR benadrukken het belang
van culturele locaties en internationale kunstprojecten in het hart van
Rotterdam. Te midden van de rumoerige stadsas die de Coolsingel is,
bevindt zich nu een bioscoop. De bioscoop brengt gratis kunstenaarsfilms
op de stadsboulevard en is tegelijkertijd een publieke plek waar men
even kan zitten, kijken, uitrusten zoals men dat vroeger kon in kerken
en kapellen midden in stad en dorp.

Dossier

Cinema

CINEMA De SIR Cinema bevond zich aan de Coolsingel 47, in het hart van Rotterdam, waar in het verleden zeer veel prachtige bioscopen te vinden waren. Deze zijn inmiddels bijna allemaal verdwenen, gesloopt of grondig gerenoveerd voor andere functies van luxueuze winkel tot disco – het prachtige Kriterion bovenop het Groot Handelsgebouw bijvoorbeeld, ontworpen door


  • Geen aankomende evenementen gevonden.