The Idler’s Playground naar Zuid

Bewoners, ondernemers en geïnteresseerden rondom het Maassiloplein worden uitgenodigd voor een bijeenkomst over de komst van een kunstwerk naar het grasveld aan de Putsebocht. De bijeenkomst vindt plaats op 13 september 2017 om 17:00 uur op Cillershoekstraat 1. Het kunstwerk kreeg van de kunstenaar de naam The Idler’s Playground, in het Nederlands het beste te vertalen als ‘de speeltuin van de vrijbuiter’ van de Duits/Afrikaanse kunstenaar Cosima von Bonin.

Later dit jaar hoop SIR het kunstwerk van Cosima von Bonin te verplaatsen naar dit driehoekige grasperk met platanen aan het begin van de Putselaan. De verplaatsing van het beeld vormt de start van een meerjarenproject op Zuid. Daarin ontwikkelt SIR in samenwerking met verschillende personen en partijen uit de buurt een langdurig internationaal kunstprogramma.

Over het kunstwerk en de kunstenaar
The Idler‘s Playground van Cosima von Bonin bestaat uit een Pinocchio-achtige figuur op een hoge scheidsrechtersstoel. Hij steekt zijn lange neus in een reusachtige paddenstoel die een paar meter verderop staat. Cosima von Bonin (1962), is een ongrijpbare kunstenaar die liefst zo weinig mogelijk informatie over zichzelf geeft. Het beeld wordt pas later deze maand geplaatst in uw wijk.

Over de bijeenkomst
Op deze bewonersmiddag maken we graag kennis met u, als mogelijk toekomstige buren en gebruikers van dit kunstwerk, en stellen we graag het beeld aan u voor. Dit doen we in een programma met korte uitleg over het werk, muziek en spoken word in samenwerking met galerie Niffo. Ook is er de mogelijkheid om uw mening te geven over de plannen omtrent de komst van het kunstwerk. De bijeenkomst wordt geleid door Ove Lucas, directeur van CBK Rotterdam en duurt ongeveer 1 uur.

Publicatiedatum: 07/09/2017

Kunstwerken