Billy Apple® in Rotterdam

Tot en met 13 september 2009 vindt bij Witte de With Center for Contemporary Art een grote overzichtstentoonstelling plaats van Billy Apple®.

De tweedelige tentoonstelling bestaande uit A History of the Brand en Revealed / Concealed breidt zich met twee door Billy Apple® in opdracht gemaakte grootschalige billboardontwerpen uit tot de openbare ruimte waar zij deel gaan uitmaken van het stedelijke landschap van Rotterdam. Billboardinstallaties zijn geen nieuw gegeven in de kunstpraktijk van deze kunstenaar, waarin de toepassing van marketingstrategieën een centrale plaats inneemt.

Werken uit de Paid en From the Collection series zijn te zien in de tentoonstelling in Witte de With, Center for Contemporary Art. Beide billboards blijven onderdeel van het Rotterdamse landschap tot aan het einde van de tentoonstelling, 13 september.

Locaties:

The Artist Has to Live Like Everybody Else
©Billy Apple, 1985
Tegenover Centraal Station Rotterdam, hoek Weena en Kruisplein, gebouw NautaDutilh/Maarsen Groep

From the Sculpture International Rotterdam Collection
Billy Apple®, 2009
Hoek Schiedamse Vest en Schilderstraat, op het gebouw Herenplaats/MEE Rotterdam

De tentoonstelling is samengesteld door Nicolaus Schafhausen en Anne-Claire Schmitz (Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst).
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Herenplaats, Laan Irodjojo, Maarsen Groep, Mee Rotterdam en de inzet van Joost ten Bruggencate en Jeroen Everaert van Mothership.

Publicatiedatum: 12/05/2015