Boekpresentatie Op Zuid

Het boek ‘Op Zuid. De kunst van Rotterdam-Zuid’ is een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam in samenwerking met het Pact op Zuid. Kunstenaars, ontwerpers, fotografen en schrijvers zijn van levensbelang voor de vitaliteit van een stad. Welke rol kunnen zij spelen in de herstructurering van Rotterdam-Zuid?

In ‘Op Zuid’ heeft een twintigtal kunstenaars de herstructurering van het stadsdeel ten zuiden van de Maas onder de loep genomen. Hun aandacht gaat vooral uit naar infrastructuur, naar openbare kunstwerken en nieuwe kunstinitiatieven, en hoe je je door de stad beweegt. De grenzen tussen feit en fictie worden veelvuldig overschreden, waardoor het beeld ontstaat van een stad die iedereen kent, maar die (nog) niet bestaat. Studies en reportages leggen een intrigerend mozaïek en corrigeren het bestaande beeld van de stad Rotterdam op de Linker Maasoever.

Sculpture International Rotterdam is specifiek gevraagd Zuidplein onder de loep te nemen en heeft vier kunstenaars uitgenodigd een voorstel voor Zuidplein te doen. De schetsvoorstellen van Ai Weiwei, Ken Lum, Eric van Lieshout en Hendrik Jan Hunneman worden in dit boek beschreven. Meer info over deze voorstellen.

Meer info over de publicatie op de website van NAi Uitgevers.

Publicatiedatum: 12/05/2015