Calder in Hoogvliet wandeling

Naar aanleiding van de tentoonstelling van Alexander Calder die op dit moment in de Kunsthal te zien is – Calder Now – organiseert het CBK Rotterdam op zondag 28 november de kunstwandeling Calder in Hoogvliet, van 11.00 uur tot ongeveer 13.30 uur, met Le Tamanoir in de hoofdrol.

Al meer dan 55 jaar staat Alexander Calder’s monumentale beeld Le Tamanoir – in Hoogvliet. In Calder Now is ondermeer de Tamanoir maquette uit 1963 te bewonderen.

Wandel mee langs kunstwerken van Calder en kunstgenoten zoals Henk Visch, Ian Pieters, Ek van Zanten, Dick en Chris Elffers, Gust Romijn, Bob Bonies, Jan Schoonhoven. We stappen door een naoorlogse woonwijk, in de natuur, langs de rivier, kunst en architectuur.

De Calder kunstwandeling start zondag 28 november om 11 uur in de buurt van metrostation Hoogvliet en stopt rond 13.30/14.00 uur bij metrostation Zalmplaat.

Deelname is gratis. We volgen de RIVM richtlijnen. Vooraf aanmelden via tours@artindexrotterdam.nl (sluitdatum inschrijving 26.11). Na aanmelding ontvangt u alle relevante informatie. Uw gids is Anne-Marie Ros, de voertaal Nederlands.

Publicatiedatum: 24/11/2021

Kunstwerken