Foto: Lavinia Xausa

Foto: Lavinia Xausa

Foto: Lavinia Xausa

Foto: Lavinia Xausa

Foto: Lavinia Xausa

Foto: Lavinia Xausa


Het kunstwerk

Social Harbor – Moving Words
Op de gevel van Het Gemaal op Zuid, m.i.v. 30 januari 2022

Met Social Harbor – Moving Words reflecteren kunstenaars, bewoners, dichters en andere makers op de continue crisis in onze stad. Hoe communiceren we met elkaar in de huidige situatie? Hoe geven we er woorden aan? Hoe ontmoeten we elkaar? Hoe zorgen we voor elkaar? Hoe nu verder?

Als onderdeel van Studio Paleis Maashaven zal een tijdelijke installatie bevestigd worden aan de gevel van het Gemaal op Zuid waarop dagelijks poëtische perspectieven, verhalen, statements, oproepen en berichten in omloop worden gebracht. Zij beoogen handvatten te geven aan de manieren waarop we in deze tijd van ‘global breakdown’ samen kunnen leven, en zijn afkomstig van: Pelumi Adejumo, Merve Bedir, Leana Boven, Mohammed Amine Lahrach – QANAT, Sayonara Stutgard, Nassima el Idrissi – Spraakuhloos, Recht op de Stad, Wessel Klootwijk en Woonopstand.

Rotterdam Social Harbor is een doorlopend onderzoeksproject van Jeanne van Heeswijk waarin nagedacht wordt over zorgdragen voor elkaar in een veranderende stad. En over het openen van nieuwe ruimtes voor collectiviteit, solidariteit en verbinding. Het onderzoek wordt door de jaren heen uitgevoerd, in samenwerking met verschillende partners en zal diverse verschijningsvormen krijgen.

Onderdeel van programma
Vervaardiging
2022

Collectief Werk

Collectief Werk is een groep bewoners, dichters, kunstenaars en andere makers die gezamenlijk reflecteren op de continue crisis in de stad Rotterdam. De poëtische verhalen, statements, oproepen en berichten op de lichtkrant Social Harbor – Moving Words op het gemaal op Zuid zijn afkomstig van: Pelumi Adejumo, Merve Bedir, Leana Boven, Mohammed Amine Lahrach – QANAT, Sayonara Stutgard, Nassima el Idrissi – Spraakuhloos, Recht op de Stad, Wessel Klootwijk en Woonopstand e.a..