Rondleidingen Eerbetoon aan een Avenue

Vrijdag 17 januari: avondtour Nightwalkers Voice Overs
Nightwalkers Voice Overs is een psycho-geografische performance in de vorm van een avondwandeling – een tour opgebouwd uit verschillende verhalen, die zich elk op een andere manier verhouden tot de ervaring van het grootstedelijk leven en de mythe van de stad. De tour bestaat uit een script, soundtrack met stem, uitgevoerd door middel van een reeks handelingen die instinctief worden uitgevoerd door de deelnemers, tegen de achtergrond van de Coolsingel.

Nightwalkers is een serie vrijwillige en collectieve nachtwandelingen door de stad, gevolgd door een discussie over de onbewuste relaties tussen de deelnemers en het gebied waarin zij juist wandelden. Nightwalkers is een initiatief van Expodium.

Datum: vrijdag 17 januari
Aanvang: 20.30 uur
Startlocatie: n.t.b.
Duur: 90 min
Voertaal: Engels
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar office@sculptureinternationalrotterdam.nl

Let op!
Verzamelpunt: McDonalds Binnenwegplein (achter Citylens en Rotterdam Info)

Zie ook nightwalkersexpodium.tumblr.com

////////

Vrijdag 24 januari: SIR’S Wijsje
SIR’s Wijsje is een muzikale ontdekkingstocht langs de opmerkelijke plekken die de Coolsingel te bieden heeft. Onder de grond, op grote hoogte, verlaten, of juist in opbouw, niks is te gek voor deze tour. Met de videokunstwerken van Eerbetoon aan een Avenue als rode draad van de route, volg je een avond lang een gids en maak je akoestische concerten mee in bijzondere setting.

Datum: vrijdag 24 januari

Aanvang: 19.30 uur
Startlocatie: Saint Tropez
Duur: 2,5 uur
Kosten: € 10,00 per persoon / € 20,00 incl. diner bij Saint Tropez (18:00 uur)
Aanmelden via: reserveren@wijsje.com

Afterparty SIR’s Wijsje

Locatie: Hotel Centraal
Aanvang: 22:00 uur
gratis entree

////////

Vrijdag 31 januari: Parfum de BoemBoem By Night
Op vrijdagavond 31 januari neemt Parfum de BoemBoem je mee op een zinnenprikkelende tour over een van de meest beroemde, maar ook meest bediscussieerde straten van Rotterdam: de Coolsingel. In twee uur tijd neemt een gids je mee door toekomst, heden en verleden van deze centrumboulevard. Centraal staan de kunstfilms uit Eerbetoon aan een avenue. Onderweg ontmoet je bijzondere Rotterdammers op onverwachte plaatsen en word je getrakteerd op verrassende optredens.

Dag: vrijdag 31 januari
Aanvang: 20.00 uur
Startlocatie: n.t.b.
Duur: 2,5 uur
Voertaal: Nederlands
Kosten: € 7,00 per persoon
Aanmelden via: www.parfumdeboemboem.nl of reserveren@rotterdambycycle.nl

////////

Vrijdag 7 februari: Early Birds tour
In de vroege ochtend nemen de organisatoren van Eerbetoon aan een avenue je mee op een tocht over de Coolsingel. Onder het genot van koffie en een croissant krijg je een toelichting op de verschillende videowerken die op de gevels en ramen prijken. De tour sluit af met een speciale performance van de Britse kunstenaar Rory Pilgrim: ‘A ee el u?’. Pilgrim maakte deze performance voor de eerste tijdelijke tentoonstelling van Sculpture International Rotterdam op de Coolsingel. De kunstenaar neemt eenvoudige, absurde maar zeer menselijke vraagstukken als uitgangspunt voor zijn artistieke producties. In zijn compositie ‘A ee el u?’ (2008) veranderen abstracte klanken langzaam in de simpele maar doeltreffende vraag: ‘Can I help you?’ Hij zet daarmee kunst in als een middel tot handelen.

Datum: vrijdag 7 februari
Aanvang: 7.00 uur
Startlocatie: Hilton Hotel
Duur: 1 uur
Voertaal: Nederlands
Kosten: € 5,00 per persoon

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar office@sculptureinternationalrotterdam.nl

Publicatiedatum: 01/01/2015