Gabo actie op ART EXPO in Rotterdam

Met de start van de kunstbeurzen Art Rotterdam, RAW EXPO en Re: Art Fair is Rotterdam deze week een bruisende kunststad met tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Gisteren openden de art fairs op de Wilhelminapier, op Katendrecht en aan de noordoever aan de Boompjes. Genoeg kunst om enkele dagen mee te vullen.

Sculpture Internationale Rotterdam (24 uur kunstwerken in de openbare ruimte) is aanwezig op de RAW EXPO in de Fenixloods op Katendrecht (tot 4 maart 2012). SIR laat een presentatie over de Naum Gabo zien en wil daarmee ‘vrienden’ werven. Het beroemde constructivistische 26 meter hoge beeld aan de Coolsingel (voor de deur van de Bijenkorf) is ernstig in verval. Restauratie is echter minder makkelijk te realiseren dan wenselijk zou zijn. Met behulp van de Naum Gabo vriendengroep wil SIR manieren onderzoeken om de restauratie van een van Gabo’s bekendste beelden te kunnen starten.

Op deze pagina vindt u een impressie van de presentatie van SIR. De film uit de presentatie vindt u onderaan deze pagina.

Zie ook:

Meer informatie over het beeld van Naum Gabo aan de Coolsingel
Vriend worden van Naum Gabo (of vul meteen hieronder het formulier in om Vriend van Naum Gabo te worden)

En:

Meer informatie over de RAW EXPO
Meer informatie over Art Rotterdam
Meer informatie over Re: Art Fair

Vriend worden? Vul dan het onderstaande formulier in:

Publicatiedatum: 12/01/2012

Kunstwerken