B en W besluit over definitieve plek Santa Claus | juli 2008

Velen wilden de inmiddels beroemdste sculptuur van de (bijna) openbare ruimte, onderdak geven, tijdelijk dan wel permanent. Niet alleen verschillende Rotterdamse wijken hebben gezegd de sculptuur te willen huisvesten, maar ook andere steden gaven te kennen de McCarthy te willen lenen van Rotterdam.
Santa’s nieuwe onderkomen is nu vastgesteld door BenW: binnenkort verhuist dit kunstwerk naar het recent vernieuwde Eendrachtsplein, scharnier tussen de Oude en de Nieuwe Binnenweg, waar bewoners en winkeliers hem verwelkomen. Santa wordt hiermee opgenomen in de beeldenroute van de Culturele As van de Westersingel.

Verwacht wordt dat het beeld in november/december 2008 geplaatst zal kunnen worden, na de gebruikelijke procedures rondom de vergunning.
Meer informatie over programma en datum volgt.

De winkeliers Vereniging van de Nieuwe Binnenweg heeft alles op alles gezet om dit monumentale brons van Paul McCarthy te veroveren.
Hoewel het niet de voorkeurs locatie is van de Internationale Beelden Collectie die hierover BenW adviseerde, is het heel bijzonder dat de sculptuur onder de hoede valt van degenen die dit kunstwerk zo graag willen hebben in hun straat.

RTV Rijnmond over SantaClaus

Publicatiedatum: 12/07/2008

Kunstwerken