KUNSTWERKEN ROTTERDAM WORDEN OPNIEUW INGEPAKT – BESCHERMING TEGEN NEDERLANDS RANCUNE-VIRUS

Het laten verdwijnen van enkele van de bekendste beelden uit de publieke ruimte van Nederland, is een actie van Sculpture International Rotterdam en het CBK Rotterdam en maakt deel uit van de gezamenlijke acties tegen de nieuwe desastreuze visie van de Nederlandse regering op kunst en cultuur.

Tijdstip inpakactie: zaterdag tussen 8.00 en 13.00

De collectie die Rotterdam opbouwde gedurende een halve eeuw toont aan wat een interessant beleid voor de kunst vanuit de overheid mogelijk maakt.  
Deze uitzonderlijke collectie bestaat dit jaar 50 jaar en wordt in opdracht van het college van B&W van Rotterdam verzorgd, geactualiseerd, uitgebreid en op allerlei manieren voor het voetlicht gebracht door Sculpture International Rotterdam.

De volgende kunstwerken zijn vanaf zaterdag niet meer te zien: 
Seated Woman, Reclining Figure, Standing Figure van Willem de Kooning, Monument voor alle gevallenen van Mari Andriessen, Santa Claus van Paul McCarthy, Zonder titel van Joel Shapiro, La grande Musicienne van Henri Laurens, Moeder met Kind van Carel Visser, Het afscheid van Umberto Mastrioanni, Liggende figuur van Frits Wotruba en ‘L’Homme qui marche van Auguste Rodin.

oor informative over de acties: www.schadekaart.nl

Publicatiedatum: 12/05/2015