Radio Paleis Maashaven live vanaf Art Rotterdam

Radio Paleis Maashaven live vanaf Art Rotterdam


Radio Paleis Maashaven zendt live uit op donderdag 9 februari tussen 15 en 18 uur vanaf het Sculpture Park op Art Rotterdam. In het programma, een samenwerking tussen CBK Rotterdam en Operator, staat de stad centraal. We gaan in gesprek met kunstenaars over kunstwerken in de Rotterdamse openbare ruimte en over projecten over stedelijke cultuur in de meest brede zin van het woord. Ook brengen we een serie geluidswerken ten gehore.

De uitzending is live te beluisteren op de website van Operator Radio.

15.00 uur: BEELDECHO’S
Met David Bade, Roxette Capriles, Yair Callender
In opdracht van BKOR en Sculpture International Rotterdam, programma’s van CBK Rotterdam, ontwikkelt kunstenaar David Bade de manifestatie Beeldechos. Hij vraagt acht kunstenaars om tijdelijke werken te maken die reageren op de beroemde beeldencollectie langs de ‘kunstas’ tussen het Centraal Station en de Westzeedijk.

16.00 uur: DE ONZICHTBARE STAD
Met Ayo, Salim Bayri, Johan Gustavsson, Iratxe Jaio, Joanneke Jouwsma en anderen
Art Rotterdam is ook Prospects, de terugkerende presentatie van aanstormend jong talent dat werd ondersteund door het Mondriaan Fonds. We gaan in gesprek met een aantal van deze jonge kunstenaars over een minder tastbare benadering van het publieke domein, met onderwerpen als migratie en identiteit, herinnering en moedertaal. Wat is de impact van onze persoonlijke gedachten in de stad? Is er ruimte voor onze verschillende identiteiten en achtergronden? En wat als je je niet thuisvoelt…?

17.00 uur: DOOR WIE IS DE STAD?
Met René Boer, Bruce Tsai-Meu-Chon/Linda van der Vleuten (Opperclaes), Mike van Staten (Save Museumpark)
Hoe kunnen makers en gebruikers van de stad die stad zelf maken? Wat is er nodig om publiek werk te maken? Waar is nog ruimte voor experiment? 

Radio Paleis Maashaven vanaf Art Rotterdam is een uitzending in opdracht van CBK Rotterdam en wordt gemaakt door Kim Bouvy, Mariska van den Berg en Operator

Programma