Lorem

Onthulling Lost Luggage Depot van Jeff Wall

Minister president Wim Kok onthult op zaterdag 3 november om 16.15 uur op het Koninginnehoofd op de Wilhelminapier het kunstwerk Left Luggage Depot van de Canadese kunstenaar Jeff Wall.

Het kunstwerk is door het Rijk geschonken aan de gemeente Rotterdam ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van de stad in 1990. De onthulling van het werk van Jeff Wall vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester Ivo Opstelten, wethouder Kunstzaken Hans Kombrink en de ambassadeur van Canada, de heer Serge April.

Op 3 november staat Rotterdam in het teken van de Internationale Beelden Collectie. De onthulling van het werk van Jeff Wall is het sluitstuk van de onthulling van drie nieuwe kunstwerken langs de Culturele As, die loopt vanaf het Centraal Station tot over de rivier de Nieuwe Maas. Voorafgaand aan deze onthullingen worden de genodigden om 11.15 uur ontvangen in de Jurriaansezaal van De Doelen aan het Kruisplein waar cultuurwethouder Hans Kombrink het gezelschap om 12.00 uur zal toespreken. Daarna volgt een wandeling langs de kunstwerken op het beeldenterras aan de Westersingel, waarin de onthullingen van werken van Mark Manders en Giuseppe Penone zijn opgenomen. Om 12.30 uur wordt op de gevelwand van Weena-point aan de Kruiskade een kunstwerk van Mark Manders onthuld. Om 14.15 uur wordt ter hoogte van restaurant de Harmonie aan de Westersingel een kunstwerk van de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone onthuld. Bij deze onthulling is de Italiaanse Ambassaderaad de heer M. Christofoli aanwezig.

Het gezelschap wordt de hele dag begeleid door Cultuurwethouder Hans Kombrink en de heer J.N.A. van Caldenborgh, voorzitter van de Adviescommissie Internationale Beeldencollectie.

Publicatiedatum: 30/12/1998

Kunstwerken