Plattegrond als eerbetoon aan een avenue

Sculpture International Rotterdam presenteert met trots een nieuwe plattegrond van de Coolsingel met een focus op alle kunstwerken en de gebouwen met ornamenten die aan deze markante straat te vinden zijn. De kaart is een ontwerp van 75B en laat zich in één oogopslag lezen, doordat het grid waarin de teksten en afbeeldingen zijn geplaatst tevens de straatplattegrond is.

De plattegrond is zowel een eerbetoon aan de toekomstige Coolsingel (op de vooravond van de grootscheepse herstructurering; het ontwerp van West 8 werd eind 2016 geaccordeerd) als een slotakkoord van zeven jaren pionierswerk en experiment die SIR uitvoerde op en rond Rotterdams enige echte stadsboulevard. De kaart bevat beschrijvingen van de kunstwerken, gebouwen en ornamenten in het Nederlands en Engels, met teksten door Dees Linders en Mariska van den Berg.

De Coolsingelplattegrond Eerbetoon aan een Avenue bevat tweetalige informatie over de kunstwerken, gebouwen en ornamenten en is verkrijgbaar voor €2 in de SIR-webshop en in de TENT book shop (Witte de Withstraat 50).

Publicatiedatum: 03/01/2017