RESTAURATIE van Het Ding, ofwel de Gabo van De Bijenkorf

De Internationale Beelden Collectie en Instituut Collectie Nederland zijn al geruime tijd in gesprek met voorheen de oude (De Bijenkorf) en nu de nieuwe eigenaar van dit beeld, tbv van een noodzakelijke grondige restauratie van Het Ding van Naum Gabo. Metaaldeskundigen van het ICN (Instituut Collectie Nederland) onderzoeken in opdracht van de eigenaar de huidige staat van het beeld, de oorspronkelijke staat, de komende restauratie van het beeld. Ook gedacht vanuit nieuwe materialen en technieken en de ethiek rond behoud oorspronkelijke sculptuur en materiaal.

Persbericht febr.2008:
Bezorgd door de zichtbaar slechte staat van het beeld hebben nu ook de media en de politiek alarm geslagen. PvdA raadslid en beeldend kunstenaar Ronald Motta heeft in de raad gevraagd om maatregelen te nemen tegen het verval van dit beeldbepalende werk in Rotterdam. Motta: “Er komt een moment dat het levensgevaarlijk wordt.”

Bouwfonds Asset Management, sinds drie jaar de nieuwe beheerder van het beeld, relativeert de uitspraken van Motta enigszins mbt het gevaar dat de sculptuur nu levert, dit nav een schouw van het beeld.

Kijk ook op RTV Rijnmond

Publicatiedatum: 12/12/2008

Kunstwerken