Nieuwe Kunstroute Hoogvliet wordt gevierd met kleurplatenwedstrijd

Op woensdag 24 mei lanceren BKOR en SIR de Kunstroute Hoogvliet, de zesde online routekaart. Deze kunstroute met een lengte van circa acht kilometer komt langs zestien bekende en minder bekende kunstwerken, het vele groen en de rijke stads- en kunstgeschiedenis van Hoogvliet. De routekaart is vanaf woensdag 24 mei gratis te downloaden op www.bkor.nl/routes. 

Feestelijke presentatie
Om 15.30 uur start de feestelijke presentatie van de kunstroute in Art Studio Hoogvliet met een kort programma, gevolgd door de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. De Rotterdamse kunstenaar Pris Roos (Stadstekenaar 2020) maakte drie verschillende kleurplaten van kunstwerken in Hoogvliet. De ingeleverde kleurplaten worden vanaf woensdag 24 mei tentoongesteld bij Art Studio Hoogvliet. Op deze dag worden ook de prijzen voor de mooiste tekeningen uitgereikt door een speciaal samengestelde jury.

Programma
Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) opent het programma en Alice Fortes (directeur Art Studio Hoogvliet) vertelt over Art Studio Hoogvliet. Sandra Smets (kunsthistoricus) schreef de teksten over de kunstwerken in de route en vertelt over opmerkelijke ontdekkingen tijdens het onderzoek. De prijsuitreiking wordt verzorgd door de jury, bestaande uit Pris Roos (kunstenaar), Kevin Verheij (Art Studio Hoogvliet) en Cindy Stegeman (CBK Rotterdam).

Start programma 15.30 uur
Einde programma 16.30 uur
Deuren open 13.00 uur, voor iedereen die nog wil kleuren. Dit kan tot 14.30 uur.

Locatie: Art Studio Hoogvliet, Kolbleistraat 32
Gratis toegang

Kleurwedstrijd voor jong en oud
Met deze bijzondere kleurwedstrijd vieren we de nieuwe Kunstroute Hoogvliet. Iedereen, jong en oud, kan meedoen en een eigen creatieve invulling geven aan de beelden in Hoogvliet. De kleurplaten kun je op verschillende locaties afhalen: Art Studio Hoogvliet, Huis van de Wijk de Zevensprong, Villa Vonk, Bibliotheek Hoogvliet, SPOT Hoogvliet, Stadswinkel Hoogvliet, Dames van Nu en TENT Rotterdam. De kleurplaten zijn ook te downloaden: Alexander Calder – Le Tamanoir (1965), Dick Elffers – De oerwereld van het dier ten opzichte van de synthetische wereld (1960) en Zina de Geus, De stepboom (2015).

Kleur en stop jouw meesterwerk in de brievenbus van Art Studio Hoogvliet (Kolbleistraat 32) of mail naar info@cbkrotterdam.nl, uiterlijk maandag 22 mei.

De expositie met kleurplaten is te zien t/m dinsdag 13 juni. Op woensdag 14 juni kun je jouw eigen tekening ophalen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Over de collectie en Kunstroute Hoogvliet
Wist je dat Le Tamanoir (1965) van de wereldberoemde Alexander Calder al meer dan 55 jaar in Hoogvliet staat? En zo heeft deze Rotterdamse wijk nog veel meer kunstwerken van toonaangevende kunstenaars, waaronder Jan Schoonhoven, Ek van Zanten, Dick Elffers, Gust Romijn, Bob Bonies, Chris Elffers en Ian Pieters. Recent werden daar twee kunstwerken aan toegevoegd: Gora Viva (1979) van Jose Esteban Prieto en de titelloze sculptuur (1965) van Piet van Stuivenberg.
BKOR en SIR hebben deze bijzondere collectie van zestien kunstwerken verzameld in de online Kunstroute Hoogvliet, die je – te voet of op de fiets – meevoert door woonwijken, naar het winkelhart, de dijk op en af en langs de rivier; overal is kunst te zien. De routekaart is vanaf woensdag 24 mei gratis te downloaden op www.bkor.nl/routes.

Publicatiedatum: 10/05/2023