SIR verhuist!

Samen met het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (CBK) verhuist SIR eind maart naar een nieuw onderkomen aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Als gevolg van bezuinigingen en reorganisaties maakt SIR sinds begin dit jaar al volledig deel uit van het CBK. De adviescommissie, voorheen vallend onder BenW, valt nu evenals het bureau, onder de directeur CBK. Vanaf eind maart zal de nieuwe organisatie vanuit de nieuwe ruimte boven het NRC (Nieuw Rotterdams Café) de werkzaamheden uitvoeren en zullen de werkzaamheden van SIR en CBK steeds meer samengevoegd worden.

Het CBK en SIR hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe invulling van de organisatie en deze zal zich de komende jaren nog nadrukkelijker richten op een opiniërende positie in het Rotterdamse kunstenveld, door de inzet van drie samenhangende programma’s: presentaties in TENT, Collecties en programma’s Publieke ruimte (waaronder Sculpture International Rotterdam) en Art Office (cultureel ondernemerschap, O&O-subsidie en opdrachten).

Het programma van SIR in 2013 bevat onder meer de volgende programma’s: opleveren van ontwerpen voor Central District (Centraal Station) en de Binnenrotte, oplevering van kunstwerken van Chris Evans en van Susan Philipsz, het onderzoek van de Schouwploeg dat zoveel mogelijk geïnteresseerden bij het denken over kunst en de publieke ruimte wil betrekken. Uiteraard blijft er altijd de aandacht en zorg voor de collectie en met name voor de Naum Gabo.

Met de verhuizing naar de Witte de Withstraat bevindt het nieuwe CBK zich aan de hedendaagse kunststraat van Rotterdam. Met TENT aan de overkant en een levendig cultuuraanbod van Worm, MAMA, Witte de With, V2_, Scapino Ballet en Ro Theater in de straat, draagt het CBK actief bij aan de ontwikkelingen in het Rotterdamse kunstleven. Bovendien nu met het voltallige Kunst en de publieke ruimte in huis heeft CBK ook de mogelijkheid zicht e bemoeien met de publieke ruimte van de stad.

De Kunstuitleen en het kunstdepot blijven gevestigd op de Nieuwe Binnenweg 75.

Sculpture International Rotterdam is vanaf 1 april bereikbaar op:

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
PO BOX 23007
3001 KA Rotterdam
Telefoon: 010 436 02 88

De u bekende e-mailadressen blijven voorlopig gehandhaafd.
PR en Office Management van SIR worden vanaf 1 april centraal georganiseerd vanuit CBK Rotterdam.

Publicatiedatum: 12/05/2015