Werk Susan Philipsz in proeffase tijdelijk uitgeschakeld

De Schotse kunstenaar Susan Philipsz ontwikkelt een nieuw kunstwerk voor het Willemsplein, onder de Erasmusbrug. Het audio-werk Pavane Lachrimae is geïnspireerd door haar historische reizen, oude composities, volksliedjes en muziek met een beladen historische context. Philipsz realiseerde eerder al geluidsinstallaties in musea en in de publieke ruimte van verschillende steden.

Op 20 juli j.l. werden bewoners van en om het Willemsplein in de gelegenheid gesteld het kunstwerk te beluisteren, en konden zij kennismaken met de kunstenaar. Er werden die avond door enkele bewoners zorgen geuit over het volume en/of de reikwijdte van het geluid van het werk.

SIR neemt deze reacties zeer serieus en werkt aan een oplossing voor deze bezwaren. Tot die tijd wordt het kunstwerk helemaal uitgezet, (met ingang van 25 juli). Momenteel wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de overlast te voorkomen, en hoopt bewoners na de zomervakantie te kunnen informeren over mogelijke aanpassingen aan het kunstwerk.

Publicatiedatum: 28/07/2016

Kunstwerken