Wilhelmina wordt verplaatst

Het beeld van Charlotte van Pallandt in Het Park krijgt een nieuwe plek

Op donderdagochtend 12 april 2012 wordt het beeld Wilhelmina van Charlotte van Pallandt verplaatst.
In het kader van een renovatie van Het Park (bij de Euromast) – waar het beeld zich bevindt – worden de paden in het park verlegd zoals op de oude tekeningen van de Zochers. Wilhelmina zou dan midden op een pad terecht komen. Om die reden is ervoor gekozen het beeld 15 meter te verplaatsen in de richting van de ingang van Het Park aan de Parkkade/Westerlaan. 

Voor de renovatie werkt de gemeente samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Het Park werd in 2010 een Rijksmonument wordt nu gefaseerd opgeknapt wordt op basis van de oude plattegronden uit (onder meer) 1852 en volgens de eisen van de 21ste eeuw. De eerste fase ging onlangs van start.
Uitgangspunt is om Het Park beter en mooier te maken. Door de jaren heen raakte het door achterstallig onderhoud versleten, terwijl het wel intensief wordt gebruikt door bezoekers. Het opgeknapte park moet zorgen voor meer bezoekers in het voor- en naseizoen.

De verplaatsing van het beeld wordt gecoördineerd door Ingenieursbureau Gemeentewerken. In samenwerking met vele partijen wordt het beeld donderdagochtend omhoog getakeld en verplaatst. Een steenhouwer is daarbij aanwezig om te adviseren en er voor te zorgen dat het beeld niet beschadigt. Het gewicht van het beeld wordt geschat op 12.000 kilo. De betonplaat die zich onder het beeld bevindt wordt eveneens verplaatst.  

Klik hier voor meer informatie over het beeld en de maker

Publicatiedatum: 12/05/2015