Win een reis naar Rome

Maak kans op de hoofdprijs: een geheel verzorgde vijfdaagse reis voor twee personen naar Rome, dé stad waar inwoners dag en nacht tussen en met kunstwerken leven

Let op: deadline verschoven naar 1 december!

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum organiseert Sculpture International Rotterdam (kortweg SIR) voor alle Rotterdammers en alle andere geïnteresseerde bezoekers van de stad een fotowedstrijd rondom de 45 permanente kunstwerken uit de internationale beeldencollectie van de stad Rotterdam.

De opdracht
Maak een verrassende, uitzonderlijke, ontroerende, komische  foto van één van de kunstwerken die tot de collectie van Sculpture International Rotterdam behoort.

Het gaat niet om zomaar een goede foto van een kunstwerk, dat doet onze professionele fotograaf.
Het moet een foto zijn die iets toont van het (dagelijks) leven van dit kunstwerk in de stad, zoals bijvoorbeeld het weer (licht, de nacht, sneeuw, onweer) het kunstwerk kan veranderen, of zoals de plek invloed heeft op het kunstwerk en het kunstwerk invloed op de plek, ook verwaarlozing van een kunstwerk verandert het beeld en de omgeving; of zoals het voortdurend veranderende publiek het kunstwerk verandert en het kunstwerk het publiek verandert. Het gaat SIR dus niet om een geënsceneerde foto; maar een foto waarop de invloed blijkt van het leven op de beelden en de beelden op het leven van alledag. 

Regels en de prijs
Let op:
Rotterdam heeft nog honderden andere kunstwerken in de buitenruimte, maar die horen niet tot de SIR collectie. Doe dus onderzoek naar deze kunstwerken en steek je licht op www.sculptureinternationalrotterdam.nl. Daar vind je alle kunstwerken van deze Collectie van de stad, met mooie beschrijvingen van het werk en prachtig foto- en archiefmateriaal.
Je kunt ook de plattegrond van SIR gratis ophalen bij het CBK Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 75. 

Datum
Mail de foto vóór 1 december naar wedstrijd@sculptureinternationalrotterdam.nl en maak kans op een vijfdaagse geheel verzorgde reis voor twee personen naar Rome!
Voor de tweede en de derde prijswinnaar hebben we één van de mooiste foto’s van de kunstwerken zelf klaar liggen. 

Jury
De jury kiest de winnende foto anoniem uit een voorselectie. De jury beoordeelt de ingezonden foto’s op vooral de zeggingskracht van het onderwerp. Daarnaast spelen technische kwaliteit, compositie en originaliteit een rol. 

Meer nieuws over de collectie
De 45 meesterwerken in de openbare ruimte die SIR beheert, vormen samen een van de meest bijzondere moderne beeldencollecties van West-Europa. De collectie, die sinds de jaren ’50 werd opgebouwd, heeft als basis drie robuuste meesterwerken: Het Ding van Naum Gabo (bij De Bijenkorf), De Verwoeste Stad van Zadkine (bij het Maritiem Museum) en  Wall Relief van Henry Moore (Weena point), later gevolgd door de drie bronzen van Willem de Kooning, een beeld van Rodin, de gekleurde ‘worsten’van Franz West, Anita van David Bade en natuurlijk Santa Claus van Paul McCarthy op het Binnenwegplein. De meest recente aanwinsten op de Coolsingel (de dagelijkse performance voor het postkantoor van It’s Never Too Late to Say Sorry, Pinocchio met paddestoel bij het Hilton en Cascade van Joep van Lieshout) laten zien hoe actuele werken de bestaande collectie weer in een ander licht toont en telkens opnieuw tot leven brengt. De kunstwerken tonen het verlangen en het potentieel van de Coolsingel om weer een actuele levendige stadsader te worden. 
 
De collectie bevindt zich tot op heden grotendeels in hartje stad, maar ook in Zuid en bijvoorbeeld Hoogvliet zijn belangrijke werken te vinden, zoals Le Tamanoir van Alexander Calder en Il grande miracolo van Marino Marini .

Inzenden en spelregel
Lees voordat je deelneemt eerst zorgvuldig het reglement hieronder. Daarin vind je ook waar en hoe je je foto kunt indien en aan welke eisen het voldoet.
Inzendingen die niet voldoen aan de voorwaarden uit het reglement, worden niet in behandeling genomen.

Publicatiedatum: 12/05/2015