Nieuwe Kunst- & Architectuur-route van naoorlogs Rotterdam

Het Rotterdamse stadscentrum is rijk aan wederopbouwarchitectuur en -kunst. Reliëfs, glas-in-beton en mozaïeken zijn prachtig geïntegreerd in de architectuur. Tot vandaag de dag is er een unieke relatie tussen het ontwerp van de stad en de prominente plek van beeldende kunst in de openbare ruimte. Een speciale routekaart leidt langs de kunst en architectuur in het naoorlogse Rotterdam, van de gevelreliëfs van Van Roode tot de luchtsingel van ZUS en de Hoorn des Overvloeds in de Markthal van Arno Coenen en Iris Roskam. Het verhaal over de ontwikkeling van de nieuwe binnenstad wordt verteld aan de hand de straten, pleinen, gebouwen en kunstwerken; 75 jaar Rotterdam in een notendop. De route is gerealiseerd op initiatief van, en in samenwerking met BKOR en Sculpture International Rotterdam.

Prijs: € 3,50
Verkrijgbaar via OMI Rotterdam, Schiekade 205 & NAi Booksellers, Museumpark 25
De routekaart is gratis bij het boeken van de tour.

Tour lopend: 20 personen per gids, duur: 2,5 uur, start: OMI, Schiekade 205, prijs: € 175,- (ex. 21% Btw)
Fietstour, 15 personen per gids, duur: 2 uur, start: OMI Schiekade 205, prijs: € 150,- (ex. 21% Btw), fietshuur: € 5,- (ex. 21% Btw) p.p.

Kunst & Architectuur is een productie van OMI Rotterdam, in samenwerking met BKOR and Sculpture International, twee programma’s van CBK Rotterdam.

Informatie en boekingen
OMI Rotterdam / UrbanGuides, Schiekade 205, 3013 BR Rotterdam, t. +31 10 433 22 31, info@urbanguides.nlwww.omirotterdam.nlwww.urbanguides.nl

 

Publicatiedatum: 01/12/2015