It’s Never Too Late to Say Sorry op IFFR

Op maandag 26 januari om 20.00 uur beleeft de korte documentaire It’s Never Too Late To Say Sorry, over het veelbesproken kunstwerk van kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset op de Coolsingel, zijn wereldpremière op IFFR. Aansluitend wordt de publicatie ‘It’s Never Too Late to Say Sorry, 366 Sorry-rapporten’ gepresenteerd, geschreven door Wim Konings, de man die een jaar lang dagelijks om klokslag twaalf uur ‘It is never too late to say sorry!’ omriep. Zowel de documentaire en het boek tonen op bijzonder wijze wat kunst in de publieke ruimte vermag.

Programma
Deze feestelijke avond bestaat uit een Skype-gesprek met de makers van het kunstwerk – Elmgreen & Dragset, de vertoning van de film en de presentatie van het boek ‘It’s Never Too Late to Say Sorry, 366 Sorry-rapporten’, geschreven door Wim Konings en ontworpen door Simon Davies. Wim Konings leest enkele van zijn rapporten voor uit het boek, Dees Linders licht een tipje van de sluier op rondom een raadselachtig object dat in de docu en in het boek herhaaldelijk opduikt en er zijn gesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast met de vele betrokkenen rondom de film en het boek.

De film It’s Never Too Late to Say Sorry
Kunstenaar Marieke van der Lippe maakte deze documentaire in opdracht van Sculpture International Rotterdam (SIR), de organisatie die verantwoordelijk is voor het internationale programma kunst en de publieke ruimte, onder meer op de Coolsingel. De documentaire wordt in LantarenVenster getoond als één van de vier Short Specials, die deel uitmaken van IFFR’s korte filmprogramma As Long As It Takes.

Het boek 366 Sorry-rapporten
Voor zover bekend is het voor het eerst in de geschiedenis van kunst in de openbare ruimte dat het dagelijks leven van een publiek kunstwerk in een boek is beschreven. In zijn eerste jaar als performer hield Wim Konings (kunstenaar en postbode, Haaksbergen, 1954);een dagboek bij; 366 dagen lang noteerde hij alles wat hij zag, vlak voor, tijdens en na zijn roep: ‘It is never too late to say sorry!’.

Publicatiedatum: 12/05/2015

Kunstwerken