Drie SIR kunstenaars op 41e IFFR

Op 25 januari jl. opende het 41e International Film festival Rotterdam. Film en kunst zijn nauw met elkaar verbonden en het ligt dan ook in de verwachting dat makers van werken uit de internationale beeldencollectie vertegenwoordigt zijn op het festival. Dit jaar zijn dat maar liefst drie kunstenaars: Germaine Kruip, Erik van Lieshout en Ai Weiwei laten alle drie filmisch werk zien op het IFFR.

Ai Weiwei
Ai Weiwei is aanwezig op het festival in de vorm van het Ai Weiwei Café aan Karel Doormanstraat 278, een tentoonstellingsruimte, lounge en ontmoetingsplek met permanente vertoning van vier kunstvideo’s en elke dag om 14:00 uur een videovertoning of praatje met een filmmaker.

Germaine Kruip
In het IFFR programmaonderdeel For Real wordt aandacht besteed aan het samenvallen van film en werkelijkheid. In Eye Trap voert het Metropole Orkest op vrijdag 3 februari in de Cruise Terminal, onder leiding van dirigent Ernst van Tiel en in samenwerking Muziekinstituut MultiMedia en kunstenares Germaine Kruip, een nieuwe soundtrack uit, speciaal geschreven voor een van de meest spectaculaire vergezichten van de stad.

Erik van Lieshout
In het verzamelprogramma Ordinary Madness toont Erik van Lieshout de film Commission die hij maakte in opdracht van Sculpture International Rotterdam tijdens zijn verblijf in het overdekte winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam Zuid. De film wordt twee keer getoond, op donderdag 26 en op zaterdag 28 januari.

Publicatiedatum: 12/05/2012

Kunstwerken