Drie SIR kunstenaars op 41e IFFR

Drie SIR kunstenaars op 41e IFFR

Op 25 januari jl. opende het 41e International Film festival Rotterdam. Film en kunst zijn nauw met elkaar verbonden en het ligt dan ook in de verwachting dat makers van werken uit de internationale beeldencollectie vertegenwoordigt zijn op het festival. Dit jaar zijn dat maar liefst drie kunstenaars: Germain Kruip, Erik van Lieshout en Ai Weiwei laten alle drie filmisch werk zien op het IFFR.

 

 

Ai WeiWei
Ai Weiwei is aanwezig op het festival in de vorm van het Ai Weiwei Café aan Karel Doormanstraat 278, een tentoonstellingsruimte, lounge en ontmoetingsplek met permanente vertoning van vier kunstvideo’s en elke dag om 14:00 uur een videovertoning of praatje met een filmmaker. 

Kijk hier voor meer informatie over het Ai Weiwei café

Kijk hier voor meer informatie over het voorstel dat Ai Weiwei voor SIR maakt voor het Zuidplein

 

 

Germaine Kruip
In het IFFR programmaonderdeel For Real wordt aandacht besteed aan het samenvallen van film en werkelijkheid. In Eye Trap voert het Metropole Orkest - op vrijdag 3 februari in de Cruise Terminal – onder leiding van dirigent Ernst van Tiel en in samenwerking Muziekinstituut MultiMedia en kunstenares Germaine Kruip een nieuwe soundtrack uit, speciaal geschreven voor een van de meest spectaculaire vergezichten van de stad.

Kijk hier voor meer informatie over Eye Trap

Kijk hier voor meer informatie over Recordings, dat Germaine Kruip in opdracht van SIR maakte

 

Erik van Lieshout
In het verzamelprogramma Ordinary Madness toont Erik van Lieshout de film Commission die hij maakte in opdracht van Sculpture International Rotterdam tijdens zijn verblijf in het overdekte winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam Zuid. De film wordt twee keer getoond, op donderdag 26 en op zaterdag 28 januari.

Kijk hier voor meer informatie over Ordinary Madness

Kijk hier voor meer informatie over Commission

Kunstwerken