Opening The Sleeping Beauty

Met veel plezier nodigen wij u uit om op zaterdag 8 september aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van het nieuwe kunstwerk THE SLEEPING BEAUTY van Hendrik Jan Hunneman in de tuin van het Zwembad Charlois.

Samen met de buurtbewoners ‘openen’ wij dit nieuwe kunstwerk op Rotterdam Zuid met een feestelijke theeceremonie met zoete koek, pannenkoeken en fruittaart. We zien ernaar uit u daar te ontmoeten.

The Sleeping Beauty

THE SLEEPING BEAUTY is onderdeel van het kunstprogramma dat vooraf zou gaan aan de herstructurering van het Zuidplein. Dit kunstprogramma is ontwikkeld door Sculpture International Rotterdam (Internationale Beelden Collectie/SIR) i.s.m. Gemeente Rotterdam (dienst Stadsontwikkeling). Door vertraging van de herstructurering is de rest van dit kunstprogramma uitgesteld.

Hunneman besloot het pand waarin zich het Zwembad Charlois en Restaurant Champs Elysees bevinden te laten overwoekeren met groen en bloemen. De harde buitenkant van het pand verandert op die manier langzaam in een groene en bloeiende zachtere vorm. Waar uiteindelijk het pand in snel tempo gesloopt zal worden, beginnen de planten en bloemen al langzaam met de afbraak van het pand en tegelijkertijd zorgen zij voor een nieuwe schoonheid. In het voorjaar van 2011 is met de beplanting begonnen en inmiddels is de begroeiing zo ver gevorderd dat het werk officieel geopend kan worden.

Hendrik-Jan Hunneman

Het werk van Hendrik-jan Hunneman (Noordoostpolder, 1970, woont en werkt in Rotterdam) bevindt zich op de scheidslijn van beeldende kunst en architectuur. Hunneman maakt op het oog eenvoudige ingrepen in bestaande omgevingen. De aandacht wordt niet opgeëist door de ingrepen zelf, maar door de fysieke ervaring die de getransformeerde ruimte tot gevolg hebben.

Wat – waar – wanneer?

Opening van de installatie THE SLEEPING BEAUTY van Hendrik-Jan Hunneman met muziek, high-tea met fruittaarten en zoete koek van de Wijkkeuken Afrikaanderplein

Locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7

Datum: zaterdag 8 september

Tijd: van 15.00 tot 18.00 uur 

Programma

15.30 Welkomstwoord door Theo Coskun
15.40 Theo Coskun en Hendrik-Jan Hunneman verrichten openingshandeling
15.45 Dankwoord Hendrik-Jan Hunneman
15.50 Aflsuiting door Maike van Stiphout van DS Landschaparchitecten
16.00 Start muziek van het RMC Mondharmonicaorkest Rotterdam
18.00 Einde

Lees op Trendbeheer over de opening van The Sleeping Beauty
 

Aanmelden is zeer gewenst. Klik hier om aan te melden.

Publicatiedatum: 08/09/2011

Kunstwerken