Go Go Gabo

Go Go Gabo

Go Go Gabo


Sculpture International Rotterdam brengt sinds twee jaar iedere vrijdag namiddag een eerbetoon tevens klaagzang aan Z.T. (1957), het wereldwijd beroemde beeld van de Amerikaans Russische kunstenaar Naum Gabo. Gabo maakte dit werk in opdracht van De Bijenkorf en gaf de stad Rotterdam die nog in puin lag in die jaren een symbool van moed, hoop en toekomst. Het is één van de meest fascinerende beelden in de publieke ruimte van West-Europa. Helaas tevens, door jarenlange verwaarlozing, een ten-hemel-schreiend beeld.

De komende vrijdagen sluiten de Gabosingers aan bij North Sea Round Town (24 juni -10 juli). North Sea Round Town is het jaarlijkse fringe festival van North Sea Jazz dat met een gratis en afwisselend programma neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat Rotterdam te bieden heeft aan jazz. Op tientallen locaties: bij jou in de straat, op onverwachte plekken, pop-up’s en grote jazz-podia.

Radio Stories
Vrijdag 24 juni 2016, van 17:00 – 18:00 uur
Op vrijdag 24 juni brengt Sculpture International Rotterdam een muzikaal verhaal concert tijdens North Sea Round Town door Radio Stories, als klaagzang/ eerbetoon aan de zwaarverwaarloosde sculptuur Z.T. “57 van Naum Gabo. De Rotterdamse band Radio Stories -ditmaal vertegenwoordigd door Urvin Doornkamp (drum/percussie), Rushan West (basgitaar) en Jean Selite Ansjeliena (keys) heeft zijn muzikale opvoeding in de kerk genoten. Met Caribische, jazz en gospel invloeden presenteert Radio Stories een duidelijk doch swingend verhaal, waarmee ze 1,5 jaar geleden de Music Matters award wonnen.

Duo van Brug
Vrijdag 1 juli 2016, van 17:00 – 18:00 uur
Op vrijdag 1 juli 2016 brengt Sculpture International Rotterdam een extra lang optreden van de Gabosingers tijdens North Sea Round Town: Duo van Brug is een hedendaagse Jazz Duo vertegenwoordigd door Wietse Voermans (altsax) en Neus Kaori (keyboard). Hun diverse muzikale achtergrond bracht hen bij elkaar. In hun composities brengen ze verschillende concepten, en ondertussen bevragen zij de esthetiek van de Jazz; Wat is Jazz tegenwoordig? Wat is haar schoonheid? Zijn we vrij om hierin onze eigen keuzes te maken? Voermans en Kaori zijn ervan overtuigd dat Z.T. Van Naum Gabo behouden moet blijven zodat de sculptuur als symbool van de wederopbouw, ons bewuster maakt van de gebeurtenissen uit het verleden.