SIR tijdens het IFFR 2010

Taneda’s Coolsingel Cube
27 januari t/m 7 februari 2010
De Japanse productie-designer Yohei Taneda, die de filmsets van films als Kill Bill Vol. 1 van Quentin Tarantino ontwierp, ontwikkelde op uitnodiging van Sculpture International Rotterdam een tijdelijke façade voor de gevel van de Monisima Kubus aan de Kruiskade 2 in Rotterdam.

SIR & IFFR: 30 JANUARI 2010
SIR laat de opening van dit project samenvallen met het International Film Festival Rotterdam 2010. Op zaterdag 30 januari om 17.30 uur, gaat de film Air Doll van regisseur Kore-eda in première waarvoor Taneda de filmset maakte. Voorafgaand vindt de ‘Big Talk’ plaats, een interview door Rutger Wolfson (directeur IFFR) met Kore-eda en Yohei Taneda. Na de film, om 20.00 uur vindt de opening van Taneda’s Coolsingel Cube plaats in zowel het oude Luxor als bij de Cube zelf, tien meter verderop.
Lees meer over Taneda’s Coolsingel Cube.

SIR Cinema
Sculpture International Rotterdam heeft een eigen bioscoop. Gevestigd aan de Coolsingel 47 in Rotterdam. Vanaf het IFFR (27 januari) opent de Cinema met een nieuw programma, samengesteld door Erik van Lieshout (Rotterdam/Keulen). Met korte films van diverse kunstenaars, waaronder Erik van Lieshout (Awakening, Keine Kohle kein Holz), Jonathan Horowitz (Apocalypto Now), Guy Ben-Ner (Stealing Beauty) en anderen. Lees meer.

Publicatiedatum: 12/05/2015

Kunstwerken