Radio Paleis Maashaven

Studio & Radio Paleis Maashaven (2022)

Studio Paleis Maashaven

Tussen 19 januari en 20 februari 2022 vind Studio Paleis Maashaven plaats in het gebied tussen Metrostation Maashaven en Het Gemaal op Zuid aan de Pretorialaan. In en rondom Het Gemaal zal een aantal nieuwe en reeds bestaande kunstwerken worden getoond én gemaakt. Studio Paleis Maashaven is niet alleen een manifestatie van voltooide kunst in de openbare ruimte, maar ook een periode en een plek voor productie, nadrukkelijk vanuit de verbinding met de lokale context en diversiteit.

De deelnemende kunstenaars zijn Ken Lum, Erik van Lieshout, Jeroen Jongeleen, Zoë Cochia | Niffo en Collectief Werk | Jeanne van Heeswijk.

Daarnaast gaat Radio Paleis Maashaven vanaf zondag 30 januari vier zondagen live uitzenden vanuit Het Gemaal, in samenwerking met Operator Radio. Het programma vind je hier, en je kunt hier ook de uitzendingen beluisteren.

Voor het gehele programma van Studio Paleis Maashaven en updates, klik hier voor de de projectpagina en volg de nieuwsberichten op deze site!

Paleis Maashaven begon als een langlopend project van Sculpture International Rotterdam vóór en over Rotterdam Zuid. Een aantal kunstenaars zou nieuwe werken ontwikkelen voor de openbare ruimte van Zuid, verbonden aan een aantal voor Zuid belangrijke culturele plekken. Paleis Maashaven wilde een pleidooi te zijn voor de veelvormigheid en kwaliteiten van het gebied maar werd door de wereldwijde Covid pandemie ernstig belemmerd.

SIR besloot daarom tot Studio Paleis Maashaven, een tijdelijk, compact en robuust formaat dat zich niet laat tegenhouden door wispelturige beperkingen.

Publicatiedatum: 27/01/2022

Programma