Wall Relief op ART Tube

Centrum Beeldende Kunst (CBK) Rotterdam heeft zich onlangs aangesloten bij ART tube, hét online videokanaal voor video’s over beeldende kunst.

De eerste video van (CBK) Rotterdam op ARTtube is gemaakt door Sculpture International Rotterdam (sinds begin dit jaar onderdeel van CBK Rotterdam) en gaat over Henry Moore’s gevelsculptuur Wall Relief No.1 vlakbij Rotterdam Centraal Station. Dit werk – momenteel tijdelijk verwijderd vanwege nieuwbouw – is uniek in het oeuvre van de kunstenaar: het is het enige werk van Moore in baksteen!

Wall Relief No.1:

Het bakstenen Wall Relief No.1 dat sinds 1955 de gevel van het voormalige Bouwcentrum siert, is een ontwerp van Henry Moore. De wand is bekleed met circa 16.000 handgemaakte bonte klinkers, die op maat gehakt zijn en daarna in wild verband tot een reliëf zijn samengevoegd. Twee meestermetselaars zijn, verspreid over ongeveer vier maanden, samen 1200 uur met de klus bezig geweest.

Vanwege nieuwbouw moest het werk in 2012 van zijn plaats gehaald worden om in 2016 terug te kunnen keren. Voor Sculpture International Rotterdam was dit aanleiding deze film te maken.

Klik hier om de film te zien

 

Publicatiedatum: 12/05/2012

Kunstwerken