OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nachttour Kunst op Zuid, Z-Files # 25, 18 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober trapt Niels Post af met de eerste Nachttour ooit van Sculpture International Rotterdam. Net wanneer het donker begint te worden, neemt hij je mee naar de kunstwerken op Rotterdam Zuid.

Niels Post is een kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. In 2006 hing hij ongevraagd een brievenbus aan de Erasmusbrug en claimde daarmee de brug als zijn persoonlijk postadres. In de negen weken dat de brievenbus er hing ontving Post 134 brieven en kaarten vanuit de hele wereld. In 2006 vond de gemeente het welletjes en werd de brievenbus weggehaald. Toen de Erasmusbrug in 2016 haar twintigjarige bestaan vierde, werd Niels Post uitgenodigd een nieuw werk te maken in het kader van Playing The Erasmus Bridge (P.T.E.B.).

On Spam, Lectori Salutem #6 is een tekst uit zijn spamfilter die losjes verwijst naar de vele vakantiegroeten die hij tien jaar eerder op exact dezelfde plek uit zijn brievenbus haalde. Voor de mensen die het verhaal van de brievenbus niet kennen, waaronder de vele toeristen die dagelijks over de Erasmusbrug lopen, is het vooral een vriendelijke groet die vragen oproept.

OVER DE TOUR

De Nachttour start op de Erasmusbrug, bij de sculptuur van Niels Post. Van daaruit wandelen we in 2 à 3 uur langs een diverse mix aan beelden, muurschilderingen en bijzondere plekken in de publieke ruimte van de Afrikaanderbuurt, Bloemhof en de Tarwewijk. Om te eindigen in Charlois bij het mooiste poolcafé van Rotterdam.

INFO

📅 Vrijdag 18 oktober

🕑 19:30. Duur 2 – 3 uur

📍 Start locatie: op de Erasmusbrug, bij de sculptuur van Niels Post. Deze is te vinden op de oostelijke pyloon, naast de onderhoudsdeur, aan de kant van het Noordereiland.

💸 gratis, maar reserveren verplicht. Meld je aan via: com@cbkrotterdam.nl . Max. 20 plaatsen.

🍿 Drankjes en snacks aanwezig

Sculpture International Rotterdam (SIR) is het internationale programma van CBK Rotterdam voor kunst en de publieke ruimte. Onder de titel Paleis Maashaven ontwikkelt SIR sinds 2017 een langdurig kunstproject in Rotterdam-Zuid, dat bestaat uit de komst van nieuwe kunstwerken, onderzoek, tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten.

Publicatiedatum: 10/10/2019

Programma