Z-Files | Kunst en de Stad


Z-Files | Kunst en de Stad

De CBK Rotterdam programma’s BKOR en Sculpture International Rotterdam werken samen om de publieke ruimte Rotterdam te versterken en te vernieuwen. Zo organiseren zij regelmatig Z-Files (met de Z van Zadkine) over kunst en de stad waarin kunst, openbare ruimte en de stad aan bod komen door middel van lezingen, presentaties en excursies. Doel van het programma is het onder de aandacht brengen van de bijzondere collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam en het belichten van actuele ontwikkelingen in de stad.

Z-Files krant
BKOR en SIR geven samen een Z-Fileskrant uit. De eerste editie van de Z-Fileskrant verscheen in september 2014. Uit de introductie van CBK Rotterdam directeur Ove Lucas:
“BKOR en SIR doen er alles aan om Kunst en de Stad voortdurend opnieuw uit te vinden. De stad beweegt, de kunst beweegt mee. Deze twee programma’s van CBK Rotterdam, met ieder een geheel eigen karakter, maken het mogelijk de stad op hoog niveau te verrijken en de activiteiten van kunst in de publieke ruimte te verdiepen. Z-files, Kunst en de Stad staat met de dynamische Z in het logo voor een programma van reflecties op de activiteiten van BKOR en SIR. Deze krant is daar een voorbeeld van.”

Een overzicht van alle edities van de Z-Files is te vinden op de website van CBK Rotterdam.

Essays

Dossier

  • Geen aankomende evenementen gevonden.