Idler's Playground (2010), foto Jannes Linders

Opening Paleis Maashaven op 31 mei

UPDATE: In verband met de weersvoorspelling wordt de gehele opening verplaatst naar de Cultuurwerkplaats (Cillershoekstraat 1). De opening van Paleis Maashaven begint daar om 16:00 uur.

Sculpture International Rotterdam opent haar nieuwe kunstprogramma onder de naam Paleis Maashaven. De eerste stap is het plaatsen van vier beelden in Rotterdam-Zuid.

De onthulling van het verplaatste kunstwerk The Idler’s Playground van Cosima von Bonin vindt plaats aan de Putselaan om 15.30 uur. Daarna volgt een aansluitend tuinfeest bij de Cultuurwerkplaats aan de Cillershoekstraat vanaf 16.30 uur. Daar wordt Paleis Maashaven officieel ingeluid, én wordt de komst van drie bronzen beelden naar de tuin gevierd met muziek, eten en drinken, en korte interviews met bewoners en betrokkenen, waaronder Dees Linders, Hicham Khalidi, Kaboul Vermijs, Zoë D. Cochia en anderen onder leiding van moderator Jelena Barisic. Wij heten u hiervoor van harte welkom.

Paleis Maashaven
Onder de titel Paleis Maashaven ontwikkelt Sculpture International Rotterdam de komende jaren een langdurig internationaal kunstproject in Rotterdam-Zuid, dat bestaat uit de komst van nieuwe kunstwerken, tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten. Met Paleis Maashaven wil Sculpture International Rotterdam aandacht genereren voor de kwaliteiten en potentie van dit deel van Rotterdam, in samenwerking met de bewoners, initiatieven en kunstenaars in de wijk. Het project is in 2017 gestart met een dependance bij de Cultuurwerkplaats Tarwewijk van Stichting Zuidzijde.

De eerste stap in Paleis Maashaven is de verplaatsing van het kunstwerk The Idler’s Playground van de kunstenaar Cosima von Bonin van het centrum naar het begin van de Putselaan – precies tussen de Afrikaanderwijk, Bloemhof en de Tarwewijk in. Behalve de sculptuur van Cosima von Bonin komen nóg drie beelden naar dit gebied: The Husband of the Doll van Thom Puckey, Monsieur Jacques van Oswald Wenckebach en De Knoop van Shinkichi Tajiri zijn afkomstig van de Coolsingel en worden geplaatst in de tuin van de Cultuurwerkplaats.

Publicatiedatum: 17/05/2018

Kunstwerken