Cinquante Fifty


Cinquante Fifty
Cinquante Fifty (installation for a parking lot), 2000, audio video installation by Pipilotti Rist (installation view at ART Unlimited, Basel/CH) Courtesy the artist and Hauser & Wirth Zürich London

Het kunstwerk

2 maart – 30 september 2009. Sculpture International Rotterdam presenteert in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningn de video-installatie Cinquante Fifty van Pipilotti Rist (Zwitserland, 1962) in de parkeergarage onder de Erasmusbrug (Willemsplein 2).

De installatie bestaat uit twee video’s die op vier schermen geprojecteerd worden en duurt ca. 6 minuten.
Pipilotti Rist maakte de installatie Cinquante Fifty voor een ondergrondse parkeergarage en werd in die hoedanigheid tijdens de tentoonstelling ‘Over the Edges’ in het  S.M.A.K. in Gent in 2000 voor het eerst getoond. Twee jaar later maakte Rist een speciale versie voor een solotentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht. Nu, zes jaar later, wordt de installatie weer in zijn oorspronkelijke hoedanigheid en omgeving – de parkeergarage – getoond.
De twee video’s worden elk twee keer in een hoek geprojecteerd, zodanig dat de randen van het beeld de hoeken van de muren raken en in de hoek bij elkaar komen. Je waant je even in de psychedelische droomwereld van Rist.

Courtesy kunstenaar en Galerie Hauser & Wirth. Het werk is opgenomen in de H+F Collection.


Specificaties

De Plek

Pipilotti Rist

1962

Pipilotti Rist

http://www.pipilottirist.net/begin/open.html

Dossier

  • Geen aankomende evenementen gevonden.