Kunstroute Rotterdam. Van Westersingel naar Wilhelminapier

Kunstroute
Cover Kunstroute Rotterdam. Van Westersingel naar Wilhelminapier. Foto: Jannes Linders, ontwerp 75b, 2021

Wandelend van de Westersingel naar de Wilhelminapier maak je kennis met dertig beelden. Puntige beschrijvingen in het Nederlands en Engels bieden een schat aan informatie.

Nergens zie je zo veel fraaie kunstwerken op straat als in Rotterdam. De stadscollectie nam een aanvang in 1622 met de realisering van het standbeeld van Erasmus. Meest recentelijk werd De vlecht van Kalliopi Lemos aan de collectie toegevoegd.
BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte) richt zich vooral op kunstwerken in buurten en wijken. SIR (Sculpture International Rotterdam) waarborgt de internationale ambities van deze collectie. De websites van BKOR en SIR zijn unieke kennis- en documentatiebronnen over de kunstwerken van de stad.

Om de toegankelijkheid van de kunstroute te vergroten is samengewerkt met Oren en Ogen Tekort, een stichting die kunst toegankelijker maakt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. De wandelkaart is voorzien van een QR-code waarmee beeldbeschrijvingen kunnen worden beluisterd. Oren en Ogen Tekort ontwikkelde deze pilot voor slechtzienden, genaamd Beeld in Geluid, voor Den Haag en Rotterdam. Beeld in Geluid in Rotterdam is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam – Rotterdam Onbeperkt.

Colofon 
Redactie: Sannetje van Haarst, Marjolijn van der Meijden, Nienke Post
Tekst: Sandra Smets
Vertaling:
Marie Louise Schoondergang
Fotografie: Jannes Linders, Otto Snoek, Collectie BKOR, Denis Guzzo,
Aad Hoogendoorn, Max Dereta
Ontwerp: 75B

Uitgave van BKOR en SIR, programma’s van CBK Rotterdam, 2021
www.bkor.nl  www.sculptureinternationalrotterdam.nl 

Lancering: vrijdag 8 oktober, 2021, tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid’ op de Westersingel

De Kunstroute Rotterdam is vanaf vrijdag 8 oktober verkrijgbaar bij
Tourist Information Rotterdam

Publicatiedatum: 30/09/2021